top of page
  • Writer's pictureMobire Latvija

Pilna servisa auto noma – uzņēmuma resursu optimizācija

Lai nodrošinātu ērtus un kvalitatīvus pilna servisa autonomas pakalpojumus privātpersonām un uzņēmumiem, Igaunijā radītais uzņēmums Mobire jau vairāk nekā desmit gadus darbojas arī Latvijā un Lietuvā, savus pakalpojumus piedāvājot gan Baltijas valstīs, gan Eiropā.



Ambiciozi plāni


Mobire mērķis ir jau tuvākajos gados kļūt par iekārojamāko pilna servisa ilgtermiņa auto nomas uzņēmumu Baltijas valstīs, ko ievērojami veicinās sadarbības izveidošana ar finanšu pakalpojumu sniedzēju Inbank, kas 2020. gada nogalē kļuva par tā lielāko akcionāru. Šis solis ļaus piedāvāt auto nomas pakalpojumus vēl plašākā klāstā un padarīt vēl izdevīgākus klientiem. Turklāt jau nepilna gada laikā pēc jauna galvenā partnera piesaistes Mobire piedzīvojis 63% izaugsmi Latvijā un 65% tirgus daļas kāpumu – Lietuvā.


Uzņēmuma stratēģijas pamatā ir fiksētas atlīdzības modelis par auto nomas, tehniskās apkopes un citiem ar transportlīdzekļa izmantošanu saistītiem pakalpojumiem, tostarp apdrošināšanas maksājumiem un nodokļiem. Izmantojot Mobire pilna servisa auto nomu, klientam pašam jārūpējas tikai par degvielas uzpildīšanu, jo arī Mobire tehniskais atbalsts un rezerves auto pieejami 24 stundas diennaktī.


Tādā veidā Mobire nodrošina uzņēmuma resursu ietaupījumu un optimizāciju. Papildus tam – uzņēmumam nav jāalgo atsevišķs darbinieks autoparka pārvaldībai, jo par to rūpējas Mobire. Uzņēmuma bilancē pilna servisa auto noma netiek atspoguļota kā ilgtermiņa kredītsaistības, bet kā servisa izmantošana. Tas nozīmē, ka netiek ietekmēts kompānijas kredītportfelis.


Plaša transportlīdzekļu izvēle


Ņemot vērā, ka Mobire beidzamo piecu gadu laikā dubultojis autoparku un šobrīd tā rīcībā ir vairāk nekā 3000 transportlīdzekļu, piemērotu automašīnu var izvēlēties praktiski jebkurš klients – gan privātpersona, gan uzņēmums, tostarp kravas pārvadāšanai. Mobire auto noma piedāvā hečbekus, universāļus, sedanus, kravas un apvidus auto no tādiem ražotājiem kā Dacia, Peugeot, Toyota, Volkswagen, Škoda uz laika periodu no 12 līdz 60 mēnešiem. Ērti izmantojams filtrs uzņēmuma vietnē ļauj izvēlēties optimālo dzinēja tipu – benzīna, dīzeļdegvielas, gāzes dzinēju vai hibrīdauto atkarībā no ražotāja specifikācijām.


Mobire sadarbojas ar visām oficiālajām auto tirgotāju pārstāvniecībām Latvijā, tāpēc piemērotu automašīnu auto nomas piedāvājumā var atrast ikviens potenciālais klients.


Ko ietver nomas maksājums


Noslēdzot auto nomas līgumu, klients apņemas maksāt par šo pakalpojumu vienu fiksētu maksājumu katru mēnesi tā, lai, līguma termiņam beidzoties, tiktu segta visa līgumā iekļautā summa. Auto nomas maksājumu veido:

  • transportlīdzekļa nomas maksa (63% no kopējās summas);

  • OCTA un KASKO apdrošināšana (14%);

  • papildu riepas un to nomaiņa un uzglabāšana (9%);

  • apkope (5%);

  • palīgmateriāli (4%);

  • rezerves automašīna (2%) ;

  • citi pakalpojumi (2%).

Katru mēnesi klients saņem vienu konsolidētu rēķinu un ikmēneša pārskatu par izdevumiem saistībā ar nomas automašīnas izmantošanu.


Salīdzinot līdzvērtīgus pilna servisa auto nomas un operatīvā līzinga līgumus, var secināt, ka nomas gadījumā klients var ietaupīt aptuveni 10% no kopējās summas. Ja jauna vai mazlietota transportlīdzekļa nomu izvēlas biznesa klients, kā papildu ieguvums vērtējams līdzekļu ekonomija darbinieku algām autoparka uzturēšanai kārtībā.


Mobire tāpat ņem vērā, ka situācijas var būt dažādas, tāpēc, laikus brīdinot, nomas automašīnu iespējams atdot atpakaļ pirms līguma termiņa darbības beigām (saskaņa ar auto nomas līgumu).


Laika ietaupījums ar Mobire


Izmantojot visu www.mobire.lv auto nomas pakalpojumu paketi, ikviens klients var ievērojami ietaupīt ne tikai finanšu līdzekļus, bet arī laiku, kas citas izvēles gadījumā tiktu veltīts auto apkopes un visu ar tā lietošanu saistīto maksājumu veikšanai. Situācijā, kad tas nepieciešams, tiek operatīvi nodrošināts maiņas auto.


Uzņēmumiem gan laiku, gan līdzekļus palīdz ietaupīt autoparka pārvaldības pakalpojums, kuru jau izmanto vairāk nekā 300 biznesa klienti un kas pieejams uzņēmumiem, kuru rīcībā ir vairāk nekā desmit transportlīdzekļi arī tad, ja tie finansēti ar cita uzņēmuma starpniecību. Ja autoparks ir mazāks, Mobire eksperti iesaka izvēlēties pilna servisa auto nomas pakalpojumu.

bottom of page