top of page
  • Writer's pictureLuīze no Roadgames

Avantūristu ceļvedis: 3 idejas, ko darīt Rīgā, kad gribas izbaudīt urbāno pasauli

Cilvēkiem bieži ir vēlme doties, darīt un izdzīvot ko jaunu, tomēr reizēm, kad viss jau šķietami izmēģināts un apskatīts, rodas jautājums - ko darīt Rīgā? Ko gan jaunu var atrast jau vecajā un labi zināmajā?



Urbānā vide jau izsenis piesaistījusi pasaules izzinātājus ar savu pievilcīgo, bet nepieradināmo ārieni - daudzstāvu ēkas, ielu māksla, parki un publiskais transports, kas tevi aizvedīs no vienas pilsētas daļas līdz pavisam citai. No Āgenskalna līdz Mežaparkam, cauri Brasai uz Ziepniekkalnu - vecpilsētu šarms un pamestie nostūri, ēstuves un neskaitāmas vietas, lai izklaidētos, tīklotos, atpūstos un mestos piedzīvojumos.


Viens no veidiem, kā izzināt Rīgas urbāno pasauli ir caur Roadgames spēlēm, kas kompānijā ar citiem avantūristiem liks iepazīt pilsētas ielas citādā gaisotnē. Šajā rakstā uzzināsi par maršrutiem, kas kā interesantas ekskursijas Rīgā piesaista piedzīvojumu meklētājus ar saviem apslēptajiem nostūriem:

  • Ziepniekkalns;

  • Autentiskā Bolderāja;

  • Torņakalns.

Roadgames aplikācija, sprintera uzdevums


Katrā no maršrutiem atradīsi ekskursijas Rīgā - ko apskatīt un kur doties, lai noķertu urbānās pasaules sajūtas dažu Rīgas rajonu apkārtnē.


Ko darīt Rīgas apkārtnē, lai atrastu urbāno ielu paradīzi? Ziepniekkalns un Lielais Ķīnas mūris


Ziepniekkalna motocikls uz garāžas durvīm

Kaķi un Lielais Ķīnas mūris noteikti nav pirmās asociācijas, domājot par pilsētas rajonu un to, ko darīt Rīgas apkārtnē, tomēr tās noteikti ir pirmās lietas, kas iešaujas prātā, dzirdot vārdu “Ziepniekkalns”.


Maršruta laikā atradīsi kaķu paradīzi un garāko dzīvojamo māju Latvijā, kas ieskauj Ziepniekkalna vienu pusi. Dodoties dziļāk, nonāksi pie grafiti sienas un sporta laukumiem, pāris trenažieriem un skeitparkiem, kas izvietoti starp dzīvojamajām mājām. Tversi arī vietējo basketbola entuziastu dribla skaņas un sastapsi kādu spēlējam zolīti. Tevi nekad nepametīs sajūta, ka esi nonācis citādā Rīgā - nepieradināmā un ar savu unikālo vēstures pieskaņu.

Kamēr esi Ziepniekkalnā, domājot, ko darīt Rīgā ar draugiem, un vērojot dabas skarbo zobu:

  • Paņem skrituļdēli un laidies pa “Trojas” skeitparka rampām, kas ir lielākais no skeitparkiem Ziepniekkalnā un pulcē asāko izjūtu cienītājus;

  • Dodies uz Zaļo dārzu nogaršot čahohbili Armēņu virtuvē vai izvēlies kādu no gardajām humusa bļodām;

  • Ja nezini, ko darīt Rīgā, ieskaties kultūrtelpas “Strops” programmā un izzini kultūru, dziesmas un mākslu kopā sanākšanas vietā.


Rīgas tūrisms, huligāns un labākais kebabs Latvijā - Bolderāja Tevi aicina!


Bolderājas mols, bāka


Rīgā teju viss ir ar roku sasniedzams, tāpēc nav noslēpums, ka labāko garšu kārpiņu meklētāji zina, ka Rīgas tūrisms sākas tieši Bolderājas kebabnīcā - lecot iekšā 3. autobusā, nonāksi pie durvīm, lai nobaudītu, iespējams, labākos kebabus Latvijā.


Bet Bolderāja tur vien neapstājas, jo ikkatrs, liels vai mazs, zina, ka Bolderāja ir Rīgas lielais huligāns.

Ienirsti dziļāk rajona sirdī un izpēti Daugavgrīvas cietoksni, kura labirinti Tev liks iejusties Zviedru laikos, un dodies uz Bolderājas molu tvert saules starus, savukārt atpakaļceļā skaiti, cik ielu mākslas darbus vari ieraudzīt. Šī daļa ir visnotaļ vilinošs Rīgas tūrisma objekts, jo vienmēr vari tvert sajūtu, ka pilsēta ir nepieradināma un ar savu, citādo, šarmu.

Kamēr esi Bolderājā un met līkločus pa ielu pasauli:

  • Izstaigā Daugavgrīvas cietoksni un sajūti postpadomju pieskaņu. Grafiti uz sienām un fasāde - šādu skatu noķersi tikai tur (P.S. neaizmirsi pa kādam ķīnas kāpostam vai salāta lapai, ar ko pacienāt tuvumā esošos, Daugavgrīvas cietokšņa gulbjus);

  • Paņem leģendāro "Gvatar" kebabu un ieklausies ielas skaņās;

  • Dodies uz Spilves lidlauku un apskati muzeja fasādi, kuru pamatīgi ir ķēris laika zobs. Apej ēkai apkārt un skaiti lidmašīnas, kuras joprojām gaida savu pacelšanās brīdi;

  • Dodies uz "ESENA" Pārdaugavas dārziem un ķer mirkli atpūtai - Rīgas tūrisms ar aktīvām ūdens izklaidēm sāksies tur!

Ko darīt brīvdienās Rīgā, kad gribi mieru un harmoniju urbānā gaisotnē? Torņakalns, 10. tramvajs un dzelzceļa sliedes


Tējnīca Torņakalnā


Kad nedēļā ir tikai septiņas dienas un neatbildēts paliek jautājums, ko darīt brīvdienās Rīgā, lec iekšā 10. tramvajā un dodies pētīt Torņakalna apkārtni un vēstures pērles.


Ojāra Vācieša dzejas rindas skan cauri visam rajonam - gan bruģētajās ielās un tramvaja sliedēs, gan tā Torņakalna baznīcā un krogos. Tā ir lieliska vieta, kur doties, kad nezini, ko darīt Rīgā, jo vēstures, parku un urbānās pasaules sajaukums rajonam piešķir unikālu sajūtu. Vai zināji, ka Torņakalna grafiti mākslas darbi Latvijā ir novērtēti kā vieni no interesantākajiem (un visgrūtāk pieejamajiem)? Koka mājas piešķir savu veclaicīgo šarmu, bet pa retam atrodamās jaunās un urbānās mājas rada priekšstatu, ka šī pilsētas daļa vēl ir pārmaiņu priekšā. Vietējās ēstuves un krogi, kuri, tramvajam pabraucot garām, laiku pa laikam iedrebas un gaida atpūtniekus, kuri nezina, ko darīt Rīgas centrā, tāpat kā bērnu čalas un riteņbraucēji rada savu noskaņu.


Atrodoties šajā rajonā:

  • Sameklē Friča Brīvzemnieka ielu un caur brikšņiem mēģini nokļūt tilta apakšā, lai apskatītu Jēzus Kristus un Džonija Depa grafiti;

  • Dodies uz Māras dīķi un izstaigā Arkādijas parku ar Grieķu tipa pakalnu un ietvju līkločiem, bet uzmanies - Mārupītes nāras var tevi aizvilināt kaut kur tālāk;

  • Apmeklē kafejnīcu “Kupčs”, kas slēpjas pie Torņakalna stacijas un baudi kafejnīcu, krogu, klubu un veikalu vienuviet;

  • Dodies piedzīvojumā no vecā uz jauno - tur, kur bruģētās ielas un Torņakalna baznīca pārtop mūsdienīgajā Rīgas fasādē - Gaismas pilī un mašīnu riepu skaņās.


Pārsteigumus Rīgas rajonos vari atrast ik uz stūra. Kad tev rodas jautājums, ko darīt Rīgā, dodies uz Roadgames spēļu izvēlni un kopā ar draugiem un ģimeni iedvesmojies savam jaunākajam urbānajam piedzīvojumam!
bottom of page